iç Kulak Tansiyonu (Menier) Hastalığı, Kulak Çınlaması Baş Dönmesi
iç Kulak Tansiyonu Nedir? nasıl tedavi edilir? (Menier) Hastalığı belirtileri
Hastalık Başdönmesi, yutkunurken kulakta dolgunluk hissi duyma zorluğu kulak çınlama ve bazı ses tonlarına aşırı hassasiyet ile kendini belli eden bir hastalıktır. Bu şikayetlerden tümü biden görülebileceği gibi sadece biri de görülebilir. Herhangi bir rahatsızlıkları nedeni ile tedavi olmamış hastalarda zamanla bu saydığımız tüm şikayetlere rastlanabilir. Minier Kulak tansiyonu hastalarında yüksek ya da ince ses (tabak, kaşık, bebek yada kadın sesi gibi) kulakta ağrı yapabilir. Sonrasında Şiddetli başdönmesine kusma ve bulantı gibi rahatsızlıklar görülebilir.
İç Kulak Tansiyonu Daha çok genç hanımlarda görülür. Hastalığın bilinen tansiyon hastalığı ile bir bağlantısı yoktur. Bu şikayetler zaman zaman nöbetler halinde birkaç dakika ya da saatler, bazen de günlerce sürebilir. Rahatsızlık Yıllar boyunca kaybolabilir. Hastalığın zamanla kendiliğinden geçebileceği gibi, tam tersine şiddetli başdönmeleri, denge kaybı dayanılmaz durumlara gelebilir. Hastalık nöbetleri sırasında yaşanan geçici duyma kaybı zamanla kalıcı hale gelir. Bazı hastalar da bu rahatsızlık nedeniyle görme kaybı ve bayılmalara rastlanabilir. Bu şikayetler gerçekte bu hastalık nedeniyle olmaz ve başka hastalıklarla karıştırmamak bakımından doğru ve uzman hekim kontrolü gerekmektedir. Kulak tansiyonu başağrısı yapmaz. Bulantı ve şiddetli kusma şikayetleri görülmüyorsa halsizlikte görülmez.
Normal Bulgu
İşitme kontrolü sırasında hastanın kaba sesleri duymada duyarlılığının azaldığı görülür. İç Kulağın denge kısmına yönelik olarak yapılan vestibüler testler normaldir. Vestibüler testler kulağa sıcak ve soğuk su verilerek içi kulağın uyarılması esasına dayanır. Uyarılan kulak normaldir.
şikayetleri konusunda yardımcı olmak amacı ile bu bilgileri paylaştık. Lütfen açıklandığı gibi stres, aşırı yorgunluk, uykusuzluk gibi etkenler konusunda dikkatli olun. Mutlaka gece uykusuna dikkat edin. Mümkünse gece 24:00’ten önce uyumuş olmaya dikkat edin.
Doğrudan hastalığa yönelik spesifik kesin bir tedavisi yoktur. Hastalara tuz ve yağ kısıtlaması yapılır. Fazla tuz vücutta su tutar. Suyun fazlası damar dışı dokulara, bu arada iç kulağa da geçer. Iç kulaktaki fazla su iç kulak tansiyonu yapar. Başlangıç tedavisinde sofra tuzunu kaldırmak yeterlidir. Yemekler normal tuzlu hazırlanabilir. Çay, kahve ve çikolata nöbetlerin ortaya çıkmasını tetikleyebilir. Kan akımını rahatlatıcı ilaçlar ve idrar söktürücü faydalı olabilir. Dayanılmaz başdönmesi olan hastalarda iç kulağın medikal ve cerrahi metotlarla tahrip edilmesi gerekebilir.
Bu hastalar ilginç bir şekilde psikolojik olarak hassas insanlardır. Bu hastalık hassas insanları mı bulur, yoksa hassas insanlarda bu hastalığa karşı bir tahammülsüzlük mü vardır bilinmez. Benim şahsı kanaatim ikinci hipotezdir. Bu hastalığın toplumda sanıldığından daha sık olduğunu, fakat bazılarının doktora gidecek kadar ciddiye aldığını düşünüyorum. Tabii ki kastettiğim hasta grubu şikayet derecesi düşük olanlar. Hastalık şiddetli seyrettiği zaman hasta ölüyorum zanneder. Halbuki hastalık hayatı tehdit edici değildir. Ancak hayatı tehdit eden hastalıklarla karışabilir.
Bu hastalık multipl skleroz, beyin damarlarında tıkanma, yüksek tansiyona bağlı beyinde geçici beslenmesi bozukluğu gibi hastalıklarla karışabilir. Başdönmesi ve kulak çınlaması yapan diğer kulak hastalıkları için WEB Sayfamın diğer başlıklarına bakabilirsiniz.
iç Kulak Tansiyonu (Menier) Hastalığı, Kulak Çınlaması, Baş Dönmesi gibi şikayetlerinizi paylaşabilirsiniz. Acil şifalar dileriz
hocam merhaba ben 5 yıldır baş dönmesi ile birlikte kusma vardı son bir senedir kusmam yok ama baş dönmesi şiddetlendi dayanılmaz haldeyim ve arada da son bir senede denge kaybı yaşıyom. dodoktorlar tüm tahlili yaptık bişeyin yok diyor.fakat zamanı yeri saati belli olmayan bu baş dönmesinden cok yoruldum eve kapandım dışarıda döner düşersem diye neya pacagım lütfen yardım edin. şimdiden teşekkürler.